En helt ny värld

Nu har jag inte skrivit på flera år. När jag läser det jag skrivit tidigare inser jag hur mycket som har förändrats sen dess, och det som förändrats allra mest är jag. Jag har utvecklats och blivit en annan version av den jag var då, har en annan energi och en annan syn på mycket i livet. 
       Jag har ännu inte bestämt om jag ska radera de inlägg som finns här för att i princip skapa en ny blogg eller om det ska få vara kvar. Får helt enkelt se hur det blir. 
 
För inte så länge sen snubblade jag in på en blogg (ettannatsattattleva.wordpress.com), som har inspirerat mig så oerhört mycket! Hon skriver bland annat om hur en kan byta ut våra vanliga kemikaliefyllda produkter som schampoo mot naturliga produkter och om andlighet och andra intressanta saker! Det är en superbra blogg!
       Jag hamnade där när jag letade efter ett botemedel mot fett hår. Jag har haft så mycket problem med håret att jag kände att det måste bli ändring! Håret blev ofta fett redan samma dag som jag tvättat det, och det höll på att göra mig galen. 
       Det här var bara för ungefär två månader sen, men sen dess har allt bara blivit bättre! Det som hjälpte mig var hennes inlägg om hur en gör för att tvätta håret med bikarbonat och äppelcidervinäger. Det är faktiskt väldigt enkelt. 
-   Ta 2-3 tsk bikarbonat och blanda med lite vatten, som du sen tar med in i duschen. Blanda samtidigt ca 0,5 dl äppelcidervinäger med ungefär en liter vatten i en bunke.
-   Blöt håret som vanligt och massera in bikarbonatblandningen i hårbotten.
-   Skölj med vatten. Jättemycket. Och sen lite till. 
-   Ta sen bunken med äcv-blandningen och skölj med det. Se till så att det kommer i hårbotten! Stå gärna lite framåtlutad så att det inte kommer över hela kroppen, då håret inte ska sköljas med vatten efteråt.
-   När håret är sköljt är det bara att vira in i en handduk eller låta det lufttorka. (Det kommer inte lukta äppelcidervinäger när håret är torrt, även om en kan tro det.)
 
Anledningen till att en sköljer håret med äppelcidervinäger är för att bikarbonaten gör hårbottnen basisk. Och det vill en ju inte, så då sköljer en med något surt som återställer balansen i hårbotten igen - toppen!
 
       
Jag tycker att håret torkar mycket snabbare än vanligt! Och eftersom det är en mer naturlig tvättmetod så känns håret fräschare än med schampoo. Gillar't!
       Hittills har jag gjort den här tvätten med ca 12 dagars mellanrum. Känns skönt att inte tvätta varje eller varannan dag, eftersom jag slipper känna att jag håller på att slita ut varenda hårstrå jag har på huvudet. Mellan tvättarna masserar jag hårbotten och borstar ut smutsen. Det gör jag varje eller varannan dag. När jag läste att det skulle masseras och borstas tyckte jag först att det kändes som för mycket jobb, men efter bara några dagar insåg jag att det var väldigt skönt och ganska avslappnande. Nu fattas bara den perfekta borsten som så många pratar om - svinhårsborsten!
 
 
RSS 2.0